De familie Lubbers - PUUR MELK van Boer Lubbers

De familie Lubbers

Al ruim 200 jaar is de familie Lubbers boer, waar het bedrijf van generatie op generatie wordt doorgegeven. Wellicht herinnert u zich de bierbrouwerij Lubbers, die omstreeks 1900 hoogtij vierde op de markt van Silvolde. Deze bierbrouwerij had een dependance aan de Ulftseweg waar zich een boerenbedrijf bevond met koeien en varkens. In 1995 is het bedrijf verplaatst naar de Ulftseweg 126 B en is het bedrijf zich gaan focussen op melkkoeien.
In 2016 is het bedrijf wederom verplaatst en dit keer zijn we neergestreken in het mooie Sinderen.

Erik Lubbers: Erik is de drijvende kracht binnen het bedrijf. Hij is heel positief ingesteld en ondanks de nodige tegenslagen laat hij zich niet snel uit het veld slaan. Erik is een echte koeienman, met passie en liefde voor zijn dieren. Zijn dames staan altijd op nummer 1. Hij werkt zo’n 80 uur per week om het bedrijf draaiende te houden.

Meike Lubbers: Meike en Erik zijn op 08-08-2014 getrouwd en zij is toen ook vennoot geworden in het bedrijf. Meike melkt 3 keer per week, doet de administratie, helpt mee als er geoogst moet worden en springt bij indien nodig. Meike is de drijvende kracht achter het verzuivelen:
'Sinds mijn 12e heb ik diabetes, waardoor ik me al jong bezig moest houden met gezond voedsel, wat zit erin en wat doet het met mijn lichaam? Later ben ik me meer en meer bezig gaan houden met voedsel van eigen bodem, een boomgaard, een moestuin en alles zelf verwerken en houdbaar maken. In 2018 heb ik de opleiding levensmiddelentechnologie afgerond, zodat ik ook kennis heb van alles wat er op bacterieniveau gebeurt met voedsel. Zelf melk verwerken is als een droom die nu uitkomt.'

 

‘zonder boerin geen boer’

 

© 2022 - Boer Lubbers BV - Alle rechten voorbehouden - Webdesign: Web & Print

Menu